miércoles, 14 de abril de 2010

Parlem-ne!



 Tenia previst un discurset sobre la importància de la llengua, citant la no-llengua d'Orwell i el fet de que l'ésser humà redacta els seus pensaments amb paraules, planifica les seves acccions amb paraules i malparla d'altres éssers humans amb paraulotes.


Però potser ja és hora de començar a posar fotos al blog, oi? Som-hi!


Sempre em pregunto com pot ser que certes faltes arribin a la via pública. Primer, qui sigui, ha de fer un esboç, que arribarà a qui paga, qui alhora donarà el vist-i-plau per enviar-lo a la impremta perquè l'últim mico de la cadena vagi i col·loqui l'anunci on correspongui per ser vist per milers de transeünts cada dia.


En aquest procés, on fóra bo que cadascuna de les parts implicades pogués corregir els errors comesos pels qui els van precedir, ens trobem que ningú té criteri per aturar la cadena. Un missatge amb l'objectiu de captar l'atenció del client potencial es transforma en un menyspreu envers aquest mateix client primer, la llengua segon i la pròpia empresa anunciant, tercer.


Us deixo veure un parell de fotos de la meva col·lecció particular, però creieu-me, tinc moltes més que potser penjaré més endavant. També agrairia que m'enviéssiu les vostres, sempre que vulgueu veure-les publicades i comentades.

3 comentarios:

  1. Tras congratuarlme por el hecho de, por fin, encontrar esta bitácora, os dejo el enlace al bog del programa Palabra x Palabra donde muestran ejemplos de este tipo de atentados perpetrados, en este caso, contra la lengua castellana.

    Y me permito añadir que es una vergüenza la degradación, cada día mayor, y apreciable en todos los ámbitos, que sufren las lenguas.

    ResponderEliminar
  2. ¡Gracias Natxo por el no-link!
    ¡Pero sobre todo, gracias por pasarte por aquí!
    ¡Sé bienvenido!

    ResponderEliminar
  3. Ais! El cap, de vegades el perdem pel camí...

    el link:
    http://blogs.rtve.es/palabra/posts

    ResponderEliminar